Kávová ovesná kaše

Miluju ovesný kaše. Je to moje nejčastější snídaně, protože je to rychlý, dobrý a zdravý. Ale chápu, že takový kaše se lehce přejí, pokud si...

Miluju ovesný kaše. Je to moje nejčastější snídaně, protože je to rychlý, dobrý a zdravý. Ale chápu, že takový kaše se lehce přejí, pokud si pořád děláte tu samou dokola. A někdy je těžký vymyslet novou příchuť. Pokud máte rádi kávu, zkuste si kaši připravit podle následujícího postupu. Je výborná.



Budeme potřebovat:

  1. větší hrnek uvařené kávy, já používám kafe bez kofeinu, ale s tím s kofeinem to samozřejmě bude fungovat úplně stejně
  2. ovesné vločky, množství záleží na vás, já si jednu porci pro sebe dělám tak ze 40 gramů
  3. lžičku arašidového másla, protože ta oříšková chuť se k tomu prostě děsně hodí
  4. agáve sirup podle chuti, můžete přidat i jiné sladidlo, ale agáve sirup má chuť lehce do karamelova a v kombinaci s kávou a arašídovým máslem je to naprosto svělý
  5. půl lžičky skořice
  6. ovoce dle chuti na dozdobení


Postup:

Začneme tím, že si uvaříme kávu do většího hrnku a poté s ní zalejeme všechny vločky. Přidáme skořici, arašídové máslo a dáme vařit. Čekáme, až do sebe vločky vsáknou vodu a až se zbytek vody vyvaří. Vločky můžete ochutnat,jestli jsou dostatečně měkké a kdyby nebyly, přilijte ještě vodu.
Když má kaše požadovanou konzistenci, přidáme sirup, promícháme a můžeme servírovat. Ozdobíme ovocem podle chuti, ale nejvíc se mi tam hodí jahody a banán, ale třeba takové maliny by taky byly skvělé!

Přeju vám dobrou chuť a kdybyste si kaši vařili, můžete jí vyfotit, dát na instagram a označit mě tam jako @readloveat.

Lucienne

You Might Also Like

3 komentářů

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)